Hertuginden af Sussex har vendt hendes fortid ryggen, når de har mest brug for hende

Hele Hollywood er for tiden et øde landskab.

Branchens fagforening The Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists, eller SAG-AFTRA forkortet, har de seneste måneder holdt strejke, da foreningens manuskriptforfattere har fået nok af dårlige arbejdsforhold, ringe hyreløn og uanstændige ugentlige arbejdstimer. Dette har ført til at alt fra filmmanuskripter til ugentlige talkshows har stået komplet stille.

De seneste par uger har manuskriptforfatterne nu fået opbakning fra Hollywoods store såvel som små skuespillere, der også har trukket sig fra alle produktioner indtil foreningens hundredetusindvis af medlemmer får hvad de føler de retmæssigt har krav på.

Til trods for alvorlige problematikker i film- og TV produktionerne, så har strejken fået massiv opbakning fra folk i de andre kreative brancher, så som musikere, forfattere og sågar atleter.

Men én der har forblevet tavs – til trods for at have både familie samt en karrierestart indenfor film og TV – er Meghan Markle. Og for mange føltes hertugindens tavshed som et markant og betydningsfuldt svigt, skriver det engelske medie Daily Mail.

Markle, der før hendes rejse ind i det royale liv, havde en stærk opvækst i Hollywood. Ikke alene er hendes far Thomas Markle tidligere kameraoperatør og lysmand, men hun var selv medlem af SAG-AFTRA-fagforeningen i hendes yngre dage.

I et tidligere interview med talkshow-legenden Oprah Winfrey beskrev hun selv hendes tid i foreningen som værende ‘noget hun savnede inderligt’ efter hun blev gift ind i det engelske kongehus.

Tjener styrtende, mens resten af branchen går med tomme lommer

Det gør langt fra situationen bedre, at Meghan har slået sig sammen med streaminggiganten Netflix, hvor den 41-årige hertuginde er bundet fast i en kontrakt på styrtende 78 millioner euro, eller hvad der svarer til 581,2 millioner kroner. Markle har derfor ikke mulighed for at strejke sammen med kollegerne fra hendes tidligere branche, da Netflix ikke bakker op om de strejkende skuespillere og manuskriptforfatteres krav der har udløst strejken.

Indtil videre har Meghan ikke udtalt sig om hverken opbakning af de strejkende SAG-AFTRA-fagforeningsmedlemmer, eller hendes kommende projekter med Netflix. Der er ej heller dokumenteret et ønske fra Meghans side af at finde en særundtagelse, for at sætte kontrakten på pause eller kunne kompensere for en potentiel udeblivelse af Netflix’ planer med hertuginden, så hun i mellemtiden kan bakke hendes branchekolleger op.