Hogwarts Legacy er blevet et af de mest populære spil-udgivelser de sidste mange år.

På trods af at spillet kun udkom for en måned siden, så er det allerede det femte bedst-sælgende spil de sidste 12 måneder.

Spillet er blevet kaldt alt fra ‘Kontroversielt’ til ‘Transfobisk’ og ‘Antisemitisk’.

Men på trods af at det har været et omdiskuteret spil, kan det altså også kalde sig selv for en succes.

Fordi spillet ‘Hogwarts Legacy’, der udkom i februar måned, er blevet revet væk fra hylderne.

Hvis man ser bort fra FIFA-serien, så er det faktisk det spil, som har haft den bedste udgivelse, siden man begynde at måle det for seks år siden.

Det skriver ‘Gameindustry.biz.

‘Hogwarts Legacy er Europas hurtigst sælgende spil, det er altså IKKE FIFA, i en genration.

Viser europæiske månedlige diagrammer.

Salget af lanceringen er større end alle ‘Call of Duty’-spil, der er udgivet de sidste seks år.

Foto: Gameindustry.biz

Efter kun tre uger på markedet er det samtidig allerede det femte bedst sælgende spil de sidste 12 måneder.

Spillets handling foregår i det yderst populære ‘Harry Potter’-univers som er skabt af forfatteren J. K. Rowling, og det er også her, at problemerne opstår i nogles øjne.

Forfatteren J. K. Rowling er nemlig flere gange blevet udsat for stor kritik på grund af udtalelser, som folk har fundet transfobiske.

Og på trods af at forfatteren ikke direkte har arbejdet med udgivelsen af spillet, så er der flere steder på de sociale medier, blevet opfordret til at boykotte dette spil.

Det har dog ikke bidt sig fast hos de fleste af forbrugerne, hvilket heller ikke kommer til den store overraskelse for spilekspert og stifter af Pixel.tv, Thomas Bense.

“Jeg tror, at dem, der har været fortalere for en boykot af spillet, primært har brugt det som et argument for at få sagen om J.K Rowling i medierne igen,” siger han og uddyber:

“Det har været god ammunition, fordi spillet har fået så meget opmærksomhed og har været så imødeset.”

“Vi har ikke før set, at folk har været sådan efter et spil på grund af noget, som en person har sagt eller gjort. Men der har selvfølgelig været eksempler med spil med stærkt grafisk indhold eller vold, som folk har kæmpet for at boykotte, forklarer han.”

Og på trods af at han havde en idé om, at spiller nok skulle blive en succes, er han positivt overrasket over, hvor mange som rent faktisk har købt ‘Hogwarts Legacy’-spillet.

“Jeg har hørt om folk, som har købt en PlayStation udelukkende for at spille det her spil, og det ser man ikke så tit. Men der er selvfølgelig mange, som er begejstrede over Harry Potter-universet, og så er spillet også altovervejende godt,” forklarer han.