Først nu taler kendissen ud om nærdødsoplevelsen

Nogle gange sker der skræmmende oplevelser, som man ikke selv er herre over.

Det har rapperen USO nu sat ord på.

Han fik et hjertestop, da han var i gang med et velgørenhedsløb sommeren sidste år. Velgørenhedsløbet var for at samle penge ind til syge børn.

»Den 11 juni sidste år var jeg ude at løbe et velgørenhedsløb for at samle penge ind til syge børn. På turen fik jeg et hjertestop grundet en forsnævret kranspulsåre og faldt om.« Skriver han på sin Instagram.

Det endte faktisk med, at han blev erklæret klinisk død.

Ausamah Saeed, som hans borgerlige navn er, blev hastet på Riget.

Det var dog ikke lige med det samme, at Uso fik det bedre, der gik nemlig flere dage.

»Jeg lå i koma og blev holdt i live via en respirator … jeg vågnede efter 4 dage på intensiv,« 

I hans meget åbne opslag, takker han alle som hjalp ham til at stadig være her i dag.

»Takket været den person som fandt mig, de seje ambulance folk og de dygtige og fantastiske læger, sygeplejersker, personale på Rigshospitalets hjerteafdeling som dagligt passede på mig sammen med min familie og venner, er jeg i live i dag.«

Han skriver ydermere, at det har været en lang og hård kamp for at komme tilbage.

»Det har været en hård kamp på et års tid med genoptræning og rehabilitering for at komme ovenpå igen, både fysisk og mentalt. Ens verden bliver sgu vendt på hovedet, når man hverken kan gå eller spise på egen hånd. Har nu fået det bedre og lægerne siger, at jeg nok vende tilbage til »normal« tilstand igen.«