Hun spillede med i en af de mest elskede film nogensinde. Nu er hun sovet stille ind.

Det er en sorgens dag for Hollywood.

Den britiske skuespillerinde Glynis Johns, kendt og elsket for sin ikoniske rolle som Mrs. Banks i Disney-klassikeren “Mary Poppins,” er død i en alder af 100 år.

Nyheden bekræftes af skuespillerindens manager, Mitch Clems, der rapporterer til The Hollywood Reporter, at Johns sov stille ind på et plejehjem torsdag og døde af naturlige årsager.

Mitch Clems udtrykte sorg over tabet og kaldte det en trist dag for Hollywood. Han betegnede Glynis Johns som det sidste levn fra det gamle Hollywood og mindede om hendes betagende indflydelse på filmverdenen.

“Glynis levede livet gennem intelligens, vid og kærlighed til at optræde, hvilket rørte millioner af liv,” udtalte Clems i en erklæring.

Glynis Johns begyndte sin karriere som skuespillerinde allerede som otteårig på Phoenix Theater og opnåede en strålende filmkarriere. Hun blev hædret med flere priser og modtog en Oscar-nominering for sin præstation i filmen “The Sundowners” fra 1960.

For mange vil hun dog altid være mest kendt for den livlige og mindeværdige rolle som Mrs. Winifred Banks i den elskede “Mary Poppins” fra 1965.

Glynis Johns efterlader sig et uudsletteligt indtryk på filmhistorien og vil blive husket for sin passion, intelligens og kærlighed til skuespil, der berørte og inspirerede millioner verden over.