Den tidligere Tour de France-generation taler ud om den nye

I lørdags blev der tages hul på verdens største cykelløb, hvor den danske stjerne, Jonas Vingegaard, skal forsøge at forsvare sin gule trøje fra sidste år.

På trods af at den danske cykelstjerne for alt i verden ønsker at kunne kalde sig vinder af Tour de France endnu en gang, så skal han krydse klinger med yderst stærkt UAE-mandskab, der har den slovenske superstjerne Tadej Pogacar i spidsen. 

Indtil videre har det dog ikke været nogen dans på roser for danskeren, der har modtaget massiv kritik efter en episode på løbets anden etape.

Kritikken kommer i kølvandet på 2. etapes udfoldelse, hvor Jumbo-Visma havde til formål at få verdensstjernen Wout van Aert først over målstregen.

Men på nedkørslen blev det hurtigt de to Tour-favoritter, der løb med alle overskrifterne. 

De slog nemlig et hul til de andre ryttere, men Jonas Vingegaard afviste blankt at deltage i føringsarbejdet, for netop at hjælpe Wout van Aert med at indfri drømmen om etapesejr.

Manglen på hjælp til sin holdkammerat har medført, at Jonas Vingegaard er blevet en omstridt herre i medierne.

Det skriver B.T.

Nu kommer det danske cykelikon, Bjarne Riis, ham dog til undsætning, da han udtaler sig om at postyret:

“Hvad bilder de sig ind? Hvor svært har I haft ved at komme i kontakt med Jonas og hans folk de sidste to år? Så kaster de ham under bussen og udstiller ham som en idiot. Hvad fanden bilder de sig ind? Hvad har de tænkt sig? Helt ærligt, de har en af verdens absolut bedste ryttere, der kan vinde Tour de France. Så kaster de ham for løverne”, lyder det kontant fra B.T.’s Tour-ekspert Bjarne Riis.

Med udtalelsen i B.T.’s Tour-podcast ‘Touren på bagsædet’ mener Bjarne Riis, at Vingegaards chefer har svigtet den danske rytter, da han skal beskyttes fra pressen frem for at blive ‘kastet for løverne’, som han ifølge Bjarne Riis er blevet.