Bjarne Riis mener åbenbart, at danskeren træner kæbemusklerne for meget, og benmusklerne for lidt

Deltager man i verdens største cykelløb, så er det med at holde øje med kalorierne og proteintilskuddene, hvis kroppen skal kunne holde til de mange kilometer i sadlen, og der skal kæmpes om de mange forskellige trøjer.

Men åbenbart har danske Mads Pedersen lidt for meget ballast med ude på etaperne – og det er ikke for meget vand i drikkedunken.

Det er i hvert fald Bjarne Riis’ vurdering om Lidl-Trek-rytteren.

B.T.-siden ‘B.T. på Tour’ fortæller den tidligere Tour-vinder, at danskerens skuffende resultater ved dette års etaper ganske simpelt skyldes, at Pedersen har for mange kilo siddende på kroppen.

‘Han er to kilo for tung. Han skal selvfølgelig køre efter etapesejre og alt det, men i den næste uge skal han nærmere koncentrere sig om at tabe et kilo (…) Hvis du spørger mig, så er han for tung til kuperede ruter, og han kommer til kort lige nu. Jeg ved godt, at det er upopulært at sige, men det er altså et faktum’, lyder den klare opfordring fra Riis.

Til trods for de hårde ord sendt danskerens retning, så har Bjarne Riis fortsat høje forventninger og tiltro til Pedersen, der ifølge den tidligere Tour-vinder sagtens kan tage en etapesejr i løbet af sommerens Tour de France.

‘Han skal have lidt tålmodighed, for jo længere de kommer i løbet, jo stærkere bliver han i spurten. Han har kæmpet mod de bedste sprintere i verden indtil videre (…) Mads er bedre, når der lige er et par stigninger i finalen, og det måske går en lille smule opad til sidst. Der er han bedre, og som sagt, er jeg ikke sikker på, at han er helt i topform endnu’, udtaler B.T.s Tour de France-ekspert.

Der er fortsat 16 etaper tilbage, inden Tour De France 2023 når sin endelige konklusion.