Den populære skuespiller er kommet i en shitstorm i medierne

Leonardo DiCaprio er kendt som en af Hollywoods mest talentfulde skuespillere, men han har også fået opmærksomhed for sit engagement i miljøbeskyttelse og klimaforandringer. 

Han har stået i spidsen for adskillige kampagner og donationer til miljøorganisationer, og er blevet talsperson for miljøet verden over. 

Men i takt med hans popularitet som en miljøforkæmper har der også været kritik om, hvorvidt hans personlige livsstil harmonerer med hans erklærede værdier, skriver det tyske medie TAG24.

Blandt andet er ord som ‘dobbeltmoralsk’, og ‘modsigende’ populære ord at bruge om den Oscar-vindende skuespiller disse dage.

Flyrejser og yachtture er blevet centrale fokusområder i diskussionen om DiCaprios miljømæssige troværdighed. Som en af verdens mest eftertragtede skuespillere og globale ikoner er det uundgåeligt, at DiCaprio rejser hyppigt. Og nu påpeger adskillige medier verden over,, at hans luksuriøse livsstil og hyppige flyrejser ikke er forenelige med hans miljøengagement.

Det er ingen hemmelighed, at flyrejser har en betydelig indvirkning på klimaet på grund af de store mængder CO2-udledninger. DiCaprio har erkendt dette problem og har offentligt talt om behovet for at reducere flyvningens miljøpåvirkning. På den anden side har han også fløjet i private jetfly og chartrede luksuriøse yachter til ferier og fester, hvilket har fået nogle til at betragte ham som en hykler.

Det er dog værd at bemærke, at DiCaprio har taget skridt til at kompensere for sin miljøpåvirkning. Han har oprettet Leonardo DiCaprio Foundation, der støtter projekter til bevarelse af miljøet og reducering af drivhusgasemissioner. Han har også investeret i bæredygtige teknologier og støttet initiativer til bevarelse af naturressourcer.

Men spørgsmålet om, hvorvidt DiCaprio er en øko-heuchler, er stadig genstand for debat. Nogle hævder, at hans personlige rejsevaner underminerer hans troværdighed som miljøforkæmper. Andre argumenterer for, at han bruger sin berømmelse og økonomiske ressourcer til at skabe opmærksomhed om vigtige miljøspørgsmål og støtte miljøprojekter.