Skidt nyt for rigmanden.

Den kendte rigmand, Karsten Ree, som længe har været en fast figur på listen over Danmarks rigeste, har oplevet et betydeligt økonomisk tilbageslag.

Karsten Ree, der gjorde sit indtog på listen over Danmarks rigeste, da han i 2008 solgte ‘Den Blå Avis’ til eBay for svimlende 2,1 milliarder kroner, har mistet hele 300 millioner kroner skyldes en nedtur på aktiemarkedet ifølge Økonomisk Ugebrev.

Det skriver B.T.

Den farverige erhvervsmand fra Vedbæk, der sidste år indtog plads nummer 90 på rigdomslisten, er nu blevet skubbet ud af top 100. Hans formue, der i 2021 blev anslået til tre milliarder kroner og i 2022 faldt til 2,1 milliarder kroner, ligger nu under den tærskel på 1,8 milliarder kroner, der kræves for at forblive på listen.

Det betyder med andre ord, at den danske rigmand næsten har fået halveret sin svimlende formue på blot få år.

Økonomisk Ugebrev forklarer det store fald med kurstab på værdipapirer, hvor en betydelig del af Rees penge har været investeret i børsnoterede aktier, herunder risikofyldte positioner som den kinesiske e-handelsplatform Alibaba.

“Forklaringen er, at en stor del af pengene har været, og sikkert er, placeret i børsnoterede aktier, og en del af dem med høj risiko. Han har selv fortalt, at han havde investeret stort i den kinesiske e-handelsplatform Alibaba.”

Karsten Ree, der tidligere på året blev diagnosticeret med demens, har ikke ønsket at kommentere på aktienedturen eller sin fraværelse fra rigdomslisten, ifølge en sms fra hans kone, Janni Ree.