Nu er det bekræftet.

I anledning af at Pantomimeteatret i år har eksisteret i Tivoli i 150 år sættes der særligt fokus på balletten i forlystelseshaven. Der kommer bl.a. gæsteoptræden med Hamburg Ballet John Neumeier og New York City Ballet i Tivolis Koncertsal. Derudover kan det nu afsløres, at H.C. Andersens klassiske eventyr om Klods-Hans bliver lavet som ny ballet på Pantomimeteateret. Den prisbelønnede koreograf og solist ved Den Kongelige Ballet Tobias Praetorius står bag koreografien. Musikken er skrevet af komponist, dirigent og tv-vært Philip Faber, og Dronning Margrethe laver scenografi og kostumer. Klods-Hans er den niende forestilling i Tivoli med Dronning Margrethe som scenograf, og den får premiere 22. juni 2024 og kan opleves på udvalgte dage frem til den 25. august.

H.C. Andersens eventyr om Klods-Hans er historien om den opfindsomme unge mand, der med kække bemærkninger og glimt i øjet trodser alle forhindringerne og vinder prinsessens hjerte og det halve kongerige. Eventyret, der er fra 1855, byder både på gode grin, stof til eftertanke og passer perfekt til Pantomimeteatret, der har en lang og ubrudt tradition for eventyrballetter. Arbejdet med balletten er i fuld gang, så den bliver klar til premieren. Med en entrébillet til Tivoli, får man også adgang til forestillingerne på Pantomimeteateret.

Det oplyser Tivoli i en pressemeddelelse.


Dronning Margrethe er en erfaren scenograf, som tidligere har lavet seks forestillinger på Pantomimeteateret, herunder Askepot, Fyrtøjet og Svinedrengen. Foruden forestillingerne til Pantomimeteatret har Dronningen været med til at skabe to store anmelderroste balletter i Tivolis Koncertsal, Nøddeknækkeren og Snedronningen, med mere end 100 kostumer og adskillige scenebilleder. Med det kreative samarbejde med Phillip Faber og Tobias Praetorius føjer Danmarks Dronning Margrethe nu en ny facet til en i forvejen flot karriere som scenograf og kostumedesigner – ovenikøbet i et år, hvor Pantomimeteatret kan fejre dets 150-års fødselsdag.


Jeg har jo prøvet at lave forestillinger til Pantomimeteatret før og har en god fornemmelse for, hvad der virker godt på den lille scene. Det glæder jeg mig til at gå i gang med sammen med de øvrige kræfter bag forestillingen. Der er så mange muligheder i eventyret om Klods-Hans, som jo er en person, man ikke kan lade være med at holde af, og det giver os mange muligheder på scenen. Det skal gerne blive en morsom forestilling, og jeg glæder mig til at se eventyret folde sig ud på scenen,” lyder det fra dronning Margrethe.