EM-stjerneskuddet skal hoste op.

Når håndboldlandsholdet lørdag tørner sammen med Schweiz, sker det med en særlig hjemvendt helt på holdet. Emil Nielsen, der for år tilbage vogtede målet for Århus Håndbold, vender tilbage til sin gamle hjemmebane i Aarhus, denne gang som en international håndboldberømthed efter imponerende præstationer ved EM i januar.

Nielsen, der nu tjener sit brød i Barcelona og har oplevet et voldsomt boost i sin karriere, erfarer første gang post-EM berømmelsen på dansk jord. “Det var virkelig intenst. Der var rigtig, rigtig mange, der gerne ville have billeder og autografer. Det var en fed oplevelse, og jeg valgte da også at sætte god tid af til det efter kampen,” fortæller Nielsen om mødet med fansene efter en Champions League kamp mod GOG.

Denne popularitet kostede ham dog en bøde, da begejstringen fra fansene fik ham til at komme for sent til holdets bus. “Jeg kom for sent til bussen og måtte betale en bøde for det. De andre på holdet syntes, det var meget sjovt. De kunne godt se, at det var en stor ting,” deler Nielsen med et smil.

EM i januar blev et vendepunkt for Nielsen, hvor han ikke bare deltog, men spillede en nøglerolle og endte med at tage pladsen fra den ellers urørlige Niklas Landin i finalen. Om denne oplevelse siger Nielsen, at det var hans chancer for at bryde igennem på landsholdet, en rolle han har følt sig klar til i lang tid.

Nu vender han tilbage til Aarhus, hvor det hele begyndte. Denne gang ikke som et ungt talent, men som en national stjerne klar til at vise sit værd foran hjemmepublikummet. Nielsen ser frem til at spille i de velkendte omgivelser, hvor venner og familie vil være blandt tilskuerne. “Jeg er kommet hjem. Jeg er jo fra Aarhus og har spillet i den hal, siden jeg var 11 år. Mine venner og familie kommer. Det glæder jeg mig helt vildt til,” udtaler han.

Selvom kampen mod Schweiz blot er en testkamp, er det en spændt og stolt Nielsen, der træder ind på banen i Aarhus. Med en imponerende karriere både i klub- og landsholdssammenhæng er Nielsen et levende bevis på, at drømme kan blive til virkelighed – og for en aften vender han hjem, hvor drømmen startede.