Ikke alt er ren smil og vink hos den populære sportsfamilie.

I skyggen af rampelyset kæmper Trine Marie Hansen, hustru og manager for Danmarks cykelstjerne Jonas Vingegaard, med konsekvenserne af sin ægtemands berømmelse. Det løfter hun sløret for i et åbenhjertigt til B.T. om de udfordringer, der følger med at være gift med en dobbelt Tour de France-vinder, og hvordan det påvirker deres familieliv:

“Jeg synes ikke, det er fedt”, indrømmer Trine Marie Hansen om den konstante opmærksomhed.

Hun begrænser bevidst sin egen eksponering i medierne til det nødvendige, men føler alligevel et ansvar for at støtte op om Jonas Vingegaard. For at holde stress og mediepresset på afstand, har familien valgt at sætte klare grænser for deres offentlige engagement.

Livet på landevejen er ikke kun en realitet for Jonas Vingegaard, men også for Trine og deres treårige datter Frida. Med over hundrede rejsedage om året bliver det en udfordring at opretholde en stabil omgangskreds og finde ro. Derfor omgiver familien sig med nære venner og familie, som giver energi og støtte, især til Frida, så Trine også kan få en pause.

For nylig har familien taget skridtet til at etablere en mere permanent base i Schweiz. Valget faldt på alpelandet af flere årsager: det sociale miljø, de perfekte træningsforhold for en cykelrytter som Jonas, og landets centrale placering i Europa:

“Det sociale betyder meget, især fordi Frida og jeg er alene seks måneder om året”, siger Trine Marie Hansen og fortsætter:

“Så det er rigtig godt at have en omgangskreds et sted”.