Det gik pludselig helt galt.

Han er i øjeblikket aktuel i Badehotellet, som netop nu ruller over skærmen med sin tiende og sidste sæson.

Her spiller han Claus Villumsen, som forelsker sig i Bertha Frigg.

Han er dog også kendt fra blandt andet ‘Sygeplejerskolen’ og en lang række teaterforestillinger.

Under en tv-optagelse i 2018 oplevede han et alvorligt uheld, hvor en forkert landing resulterede i et kraftigt stød op gennem ryggen. Kort tid efter begyndte han prøverne på forestillingen ‘Røde Orm’, og i dagene der fulgte, udviklede han intense smerter i ryggen, som strakte sig ned i benene.

Det fortæller han til HER & NU.

Andreas Jebro i rollen som Claus Villumsen i Badehotellet. Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Rygsmerter er noget mange kan nikke genkendende til, men for stjernen fra ‘Badehotellet’ var disse smerter langt fra almindelige ubehageligheder.

Han fandt ud af, at han havde pådraget sig en permanent diskusprolaps, en tilstand han måtte acceptere som en del af sit liv. Trods den fysiske krævende natur af ‘Røde Orm’, og efter råd fra rygspecialister om, at skaden ikke ville forværres, valgte han at fortsætte arbejdet gennem smerterne. Dette krævede en stærk viljestyrke og brugen af smertestillende medicin.

Læs også: Nu er det på plads: Sådan vil det se ud for Mary

Situationen tog en dramatisk drejning, da der var halvanden uge tilbage af forestillingen. Under en scene, hvor han i fuldt vikingekostume angreb den engelske hær, oplevede han, at hans ryg “låste sig”, og han var næsten ude af stand til at trække vejret. Efterfølgende måtte han lægge sig ned bag scenen og var ude af stand til at rejse sig oprejst eller gå normalt i to og en halv uge.