Det er ikke småpenge, Anders fra Stubbekøbing skylder.

Efter en tumultarisk barndom og et længerevarende misbrug har Anders Lund Mikkelsen fra Stubbekøbing oparbejdet en så svimlende stor gæld, at han hverken kan forhandle med sine kreditorer eller få lov at søge om gældssanering.

Der er således ikke udsigt til, at den 44-årige pædagogiske assistent nogensinde vil blive gældfri.

»Det er flovt at skylde så mange penge væk. Specielt, når det er min egen skyld. Men sandheden er, at jeg skylder en hulens masse penge væk, og det vil jeg gerne rydde op i, for jeg har ryddet op i alt andet i mit liv,« siger han i tirsdagens afsnit af TV3-programmet ‘Luksusfælden’.

Video: Viaplay

Anders Lund Mikkelsen, der arbejder som pædagogisk assistent på en døgninstitution for kriminelle udviklingshæmmede, har haft et hårdt liv, som har været nødvendigt at rydde op i.

Siden han var 12 år, har han selv boet på forskellige institutioner og udviklede ret hurtigt et massivt hashmisbrug. Siden kastede han sig over både alkohol og amfetamin.

Og den slags koster penge. Så mange, at han siden er endt i en gældsspiral, der har ført til, at han i dag skylder knap to millioner kroner væk.

Når gælden er så massiv, at ‘Luksusfælden’s eksperter ikke kan forhandle med kreditorerne om at nedbringe den, anbefaler de deltagerne om at søge om såkaldt gældssanering. Her slettes hele gælden som sidste udvej, hvis det er tydeligt, at skyldneren aldrig kommer til at kunne betale den.

Men i ‘Luksusfælden’ fortæller Anders Lund Mikkelsen, at han tidligere har fået afslag, da han ‘systematisk opbygger gæld’. Hver måned forsømmer han nemlig at betale 4.400 kroner i børnebidrag.

Under sit misbrug besluttede Anders Lund Mikkelsen nemlig at sætte børn i verden, da han håbede, det kunne blive en redningsplanke. Men det blev det ikke.

Misbruget tog fortsat al hans energi, indtil det i 2005 blev ‘et spørgsmål om liv eller død’, og han kom i behandling.

I dag har han været stoffri i 17 år og er ved at få fjernet den ansigtstatovering, som er det sidste synlige tegn på hans hårde fortid.

Men både gælden og børnebidraget forfølger ham fortsat og bliver i dag stadig ikke betalt.

»Jeg har taget beslutningen om ikke at betale børnepenge, og det er det, jeg er mest flov over. For jeg er jo udmærket klar over, hvem der så betaler: Det er jer, Skipper (hans bedste ven, red.) og mine kollegaer på arbejdet, som er med til at betale de penge. Det er jeg allermest flov over,« siger han til programmets eksperter.

Om Anders Lund Mikkelsen får nedbragt sin gæld, så han kan betale børnebidrag og komme videre, kan ses tirsdag klokken 20 på TV3.