Det er bestemt ikke hverdagskost, at en amerikansk superstjerne dukker op i en teaterforestilling i Aarhus. Det er dog præcis, hvad der sker med John Malkovich, der leverer en pragtpræstation i en fantastisk forestilling, hvor han spiller seriemorderen Jack Unterweger.

Udover sine pragtpræstationer i flere Hollywood-film, er Malkovich kendt for sin karismatiske og blændende sceneoptræden. I denne forestilling leverer han en eminent præstation, der får publikum til at ryste i bukserne.

Jack Unterweger, også kendt som Østrigs Jack the Ripper, var en berygtet seriemorder, der blev løsladt efter bare 15 år bag tremmer på grund af hans kunstneriske talenter.

Da han kom ud, var han en feteret mediestjerne, men han fortsatte med at dræbe uskyldige kvinder i både USA og Europa. Det fortsatte indtil han endelig blev stillet for retten og begik selvmord samme dag, dommen faldt.

I stykket The Infernal Comedy – Confessions of a Serial Killer, er Jack Unterweger vendt tilbage fra døden og prøver at prakke publikum sin nye bog om ’sandheden’ på.

Men smilene stivner i takt med, at han lukker tidligere traumer og uhyggelige fantasier ud. Malkovich formår at skildre Jack Unterweger som både veltalende, sjov og tillidsvækkende, men også som en fuldtonet ondskabsfuld skabning, der vil give publikum kuldegysninger.

Forestillingen er en fantastisk hybrid mellem teatermonolog, opera og klassisk musik, hvor Malkovich ledsages af det klassiske ensemble Orchester Wiener Akademie og de to sopraner Chen Reiss og Susanne Langbein.

Musikken ledsager Unterwegers foruroligende tilståelser og skildrer subtilt både den kvindelige sårbarhed og fortvivlelse og morderens raseri og begær.

John Malkovich er en af vor tids største skuespillere og har medvirket i mere end 70 film og tv-serier.