Den yngre søster og forældre til “Rust”-biografen Halyna Hutchins er blevet fanget i det krigshærgede Ukraine ved hendes død.

Men nu er der om muligt endnu mere dårligt nyt for den 64-årige skuespiller.

Filmfotografens familie blev knust af hendes fatale skyderi på set af Alec Baldwin i oktober 2021, og hendes død afbrød en livsvigtig livline, som kunne have set dem flygte fra krigen mod Rusland, der brød ud i februar 2022.

Advokater annoncerede en retssag mod Baldwin og de andre producenter af westernfilmen torsdag på vegne af familien, og forklarede, hvordan Halyna havde hjulpet dem økonomisk før hendes død og ville have trukket dem ud af det krigshærgede land, så snart krigen brød ud.

“Halyna Hutchins kom til USA fra Ukraine for at følge sin drøm, og den drøm omfattede at skabe et bedre liv for sig selv og hele sin familie,” sagde advokat John Carpenter.

“Da Halyna blev taget væk af Baldwin og ‘Rust’-producenterne, leverede de et sår, der vil vare evigt – et gabende sår, der aldrig rigtig heler. Det eneste, der ville gøre det lidt bedre, er retfærdighed.”

I stedet er Halynas søster Svetlana Zemko, far og soldat Anatolli Androsovyych og mor Olga Solovey fanget i det østeuropæiske land, mens den russiske bombning og overfald fortsætter.

“Der er stadig håb om, at de en dag vil være i stand til at komme til at bo i USA og være en vigtig del af deres barnebarns liv,” sagde Allred om Hutchins’ sørgende forældre. 

Ukrainere, der bor i USA, er i stand til at sikre juridisk status for deres familiemedlemmer fra Ukraine for at slutte sig til dem i landet gennem Uniting For Ukraine-programmet, som blev annonceret i april 2022.

Civil retssag

Den civile retssag blev anlagt ved Los Angeles Superior Court torsdag og påstår vold, forsætlig påføring af følelsesmæssig nød, uagtsomhed og tab af konsortium.

Hutchins’ yngre søster Zemko sagde:

“Det er ødelæggende at se vores forældres fuldstændige lidelse, og hvordan deres helbred er kraftigt faldet. Det er af denne grund, at jeg gerne vil have dem… eller nogen til at bære det ansvar.” 

“Og ikke bare nogen, men en, der virkelig er ansvarlig for dette. Jeg mener, at det ikke er tilladt at lade dette gå og lade det være ustraffet.”

Advokat Gloria Allred sagde, at Baldwin ikke har nået ud til Hutchins’ forældre og søster. Advokaten sagde, at de heller ikke har talt med hendes mand Matthew Hutchins om denne nye retssag, da han havde indgået et separat forlig med Baldwin om en retssag, han anlagde sidste år.

Vilkårene for Baldwins forlig med Hutchins mand, som blev afsluttet i oktober, blev ikke offentliggjort.

Det fremgår endnu ikke, hvad de nye anklager går ud på. Men familiens advokat, Gloria Allred, forventes at afholde et pressemøde, hvor hun vil komme med yderligere informationer. 

Baldwin afviser selv, at han er ansvarlig for filmfotografens død. Han påstår, at han tog ladegreb på revolveren, men at han ikke trykkede på aftrækkeren.