Nu er hun fundet.

For godt en måned siden gik den helt store jagt ind på at finde det unge talent, der skal spille titelrollen som Tinka i Lion Musicals og Live Nations nye magiske musical TINKAS JULEEVENTYR, som får premiere den 21. november i Glassalen i Tivoli.

Tinkas Juleeventyr var den første af Tinka-julekalenderne der har rullet over skærmen på TV 2.

Efter hundredvis af ansøgninger og flere dage med auditions kan Lion Musicals og Live Nation i dag endelig løfte sløret for, hvem der skal indtage musicalscenen som den velkendte hovedrolle. Det er 17-årige Trine Marie Wisborg fra Allerød, der skal spille den modige halv nisse- og halv menneskepige over for stjerner som Birthe Kjær, Szhirley, Johannes Nymark, Martin Bo Lindsten og Kasper Leisner – og synge helt nye sange skrevet af Burhan G.

Det skriver HAVE Kommunikation i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ  TV 2 blænder op for EM-fest: Disse kendte navne bliver eksperter

I panelet var blandt andre skuespiller Johannes Nymark, som skal spille nissen Fileas, og instruktør Frede Gulbrandsen. For Frede var valget ikke svært. Han udtaler:

Da en lang auditionweekend var ved at gå på hæld, havde vi set mange talentfulde piger, men den helt rigtige Tinka var endnu ikke dukket op. Men så kom Trine ind i rummet. Hendes nærvær og udstråling vakte vores opmærksomhed med det samme, og da hun sang Burhan G´s nye store Tinka-nummer, var det som om, det var skabt til hende! Vi kastede hende ind i flere forskellige danse og spillescener, og igen imponerede hun med skarpe replikker, underfundig humor og god fysik. Trine gjorde valget meget enkelt for os – hun er perfekt som den nye Tinka, og jeg og holdet glæder os til, vi skal i arbejdstøjet!“

Se videoen, hvor Trine får at vide, at hun har fået rollen her.

Trine Marie Wisborg. Kreditering: Lion Entertainment // Cat Koppel
LÆS OGSÅ  38-årig stjerne død på tragisk vis

Tryllebundet af musicals
17-årige Trine Marie Wisborg elsker alt, hvad der har med teater og musicals at gøre. Hendes karriere begyndte i 2019, da hun fik rollen som Louisa i musicalen THE SOUND OF MUSIC på Hedeland Amfiteater. Oplevelsen var så magisk, at Trine efterfølgende søgte ind på Eventyrteatrets Dramaskole, hvor hun i dag fortsat er elev. Ved siden af Eventyrteatret har Trine sin daglige gang på Frederiksborg Gymnasium, hvor hun går på musiklinjen i 2.g. Når Trine til efteråret skal spille i Glassalen, bliver det ikke hendes første gang hun trækker i en nissehue. Senest har Trine nemlig spillet med i Eventyrteatrets juleforestilling ET JULEEVENTYR.

For Trine er det en drøm, der går i opfyldelse at skulle stå på den ikoniske scene i Glassalen – nu i hendes aller første hovedrolle:

Det føles helt uvirkeligt at skulle spille Tinka, og jeg kan slet ikke beskrive, hvor taknemmelig jeg er. Jeg har fulgt med i alle tre sæsoner af julekalenderen, og nu er det pludselig mig, der skal spille den legendariske rolle. De fleste børn og voksne kender jo til karakteren, og jeg vil gøre mit allerbedste for at bringe Tinka til live på scenen. Jeg glæder mig utrolig meget til hele processen, og jeg er beæret over at få lov til at arbejde sammen med så mange dygtige mennesker. Det føles som en drøm, der er gået i opfyldelse!“

Popstjerner og erfarne skuespillere i TINKAS JULEEVENTYR
I efteråret kunne Lion Musicals afsløre en række stærke navne, der skal stå på scenen i TINKAS JULEEVENTYR. Til at spille farmoren Maja, som bare elsker jul, er det lykkedes Lion Musicals at få legendariske Birthe Kjær med på holdet. Birthe Kjær medvirkede i 2010 i musicalen CABARET – og nu gør hun altså noget af et comeback, når hun vender tilbage til scenen i TINKAS JULEEVENTYR.

Som Tinkas kærlige (pleje)mor Nille, der arbejder som skrædder for nissernes kongehus, ses multitalentet Szhirley, i rollen som nissen Fileas, den magtglade kongesøn, ses Johannes Nymark og for Tinka-fans bliver det et glædeligt gensyn, når Martin Bo Lindsten vender tilbage i rollen som Lasses far, Mikkel – en rolle, han kender særligt godt, efter at have spillet den i alle tre Tinka-julekalendere. Ligeledes er Tinka-universet heller ikke nyt for den erfarne skuespiller Kasper Leisner, der i alle tre julekalendere har taget seerne i hånden som den indlevende fortællerstemme.

LÆS OGSÅ  Sussi deler intime detaljer: Har fået kæmpe appetit

Fortællingen
TINKAS JULEEVENTYR er historien om nissepigen Tinka, der ikke er som de andre nisser i Kongsby. Da hun får overrakt sin nisseamulet ved den årlige ceremoni som symbol på, at hun er en voksen nisse, skifter den ikke farve, som de andres. Her må hendes plejemor Nille gå til bekendelse og fortælle, at Tinka i virkeligheden er halvt nisse og halvt menneske.

Da rygtet spreder sig i Kongsby, bliver Tinka udstødt af de andre nisser, da de er overbevist om, at mennesker er farlige og upålidelige. 100 år tidligere blev nissernes julestjerne nemlig stjålet af et menneske, og sidenhen har nisserne ikke haft magiske evner. Derfor beslutter Tinka sig for at drage til menneskenes verden for at finde julestjernen, så nisserne kan få den tabte magi tilbage. Kun sådan kan hun igen føle sig accepteret i nissernes rige.

Læs alt om forestillingen og billetbestilling på www.lionmusicals.dk/tinka/koeb-billet