Nu åbner den evigt populære Jesper Skibby op og deler ærlige om hans sygdom.

Han bed sig for alvor fast på danskernes læber med hans imponerende præstationer i cykelsadlen. 

Men et alvorligt cykelstyrt tilbage i 1993 har sat sine spor i den garvede cykelrytter. 

For da der skulle sprintes om etapesejren i det italienske cykelløb Tirreno-Adriatico, så tog det en noget uventet drejning. 

Et voldsomt styrt fandt nemlig sted, og det har sidenhen fået en række alvorlige konsekvenser for den evigt populære cykelstjerne, der dengang kørte uden cykelhjelm.  

Dengang endte det med to kraniebrud, men det førte til en anden alvorlig og skjult sygdom, som han først opdagede mange år efter. 

Det stod nemlig sort på hvidt, at han havde fået en indre blødning i hjernen. 

En blødning, som senere blev til arvæv, og til sidst udviklede sig til en sygdom, som i dag sætter præg på hans hverdag. 

På et belgisk hospital løftede de nemlig sløret for, at han havde epilepsi. 

Og Jesper Skibby lægger heller skjul på, at han er nødsaget til at være ekstra opmærksom på træthed, stress og dehydrering, for det er nogle af de ting, som kan udløse et epileptisk anfald. 

Det gør han i hans nye program ‘Skibby på frierfødder’, der løber af stablen på TV2. 

“Det lægger jo et mentalt pres på ens familie, når man har epilepsi. De skal hele tiden være opmærksomme og klar, hvis man får et anfald, fortæller Jesper Skibby til TV 2

Og i dag bor parret og datteren sammen i Gilleleje i Nordsjælland. Og her er Mette konstant vågen på Jespers mange behov, der er nødt til at være opfyldt, så han ikke falder om med et epileptisk anfald.