Nu åbner ‘Vild med dans’-værten helt op.

Vi kender Sarah Grünewald fra blandt andet ‘Vild med dans’, hvor hun i flere sæsoner har indtaget værtsrollen. Derudover er hun lige nu aktuel i Kanal 5-programmet ‘Over Atlanten’.

I programmet fortæller Sarah Grünewald om barndommen, hvor hendes far var hård, og hvilke konsekvenser det havde for hendes fremtid.

Det skriver SE & HØR.

Sarah Grünewalds vej ind i misbruget er en fortælling om flugt fra en virkelighed, hvor hun aldrig følte sig god nok. Fra en ung alder på 13-14 år begyndte hun at eksperimentere med rusmidler og alkohol som en måde at undslippe følelsen af utilstrækkelighed og et ønske om at blive set og anerkendt, især af sin far.

Vild med dans-værten beskriver sin far, som en streng mand med en “ordnung muss sein”-tilgang, skabte et miljø, hvor Sarah konstant kæmpede for at leve op til forventningerne og følte sig nødsaget til at gøre oprør for at få opmærksomhed.

“Jeg har altid syntes, min far var meget hård. Han var tysk ordnung muss sein, og man skulle stå tidligt op, og der var en hård tone, og der skulle meget til, før man var god nok,” fortæller Sarah Grünewald ærligt.

Denne indre kamp førte Sarah ind i en spiral af selvdestruktion, hvor piercinger og oprør blev hendes midler til at råbe op om anerkendelse og kærlighed, hun så desperat manglede. Trods hendes oprørskhed og flugt ind i misbruget indså Sarah, at hun ikke kunne fortsætte på denne flugt fra sig selv.

Frygten for at konfrontere sine traumer og det at åbne op for “Pandoras æske” holdt hende tilbage, men erkendelsen af, at hun måtte bearbejde sine problemer for at stoppe flugten, blev afgørende for hendes vej mod helbredelse.

I dag er hun dog et andet sted.

“Jeg har været på flugt fra mig selv i virkelig mange år. Og hvis jeg bliver ved med at flygte, så ender jeg med at dø af det,” lyder det blandt andet fra hende i programmet.

Du kan se over Atlanten torsdag kl. 21.00 på Kanal 5 og på Discovery +.