En ny Netflix-serie, der handler om Dronning Cleopatra VII, har udløst flere kontroverser i Egypten. Dronningen bliver i serien vist som en sort afrikaner, og det er ifølge en egyptisk advokat ikke i overensstemmelse med historien.

Derfor har advokaten indgivet en klage, der anklager serien for at overtræde medielovene og sigte mod at slette den egyptiske identitet.

En toparkæolog insisterede på, at Cleopatra havde lys hud, ikke var sort. Og det er grundpillen i klagen.

Producenten af serien har dog udtalt, at Cleopatras ophav er meget omdiskuteret. Ligesom skuespilleren, der spiller Cleopatra i serien, har udtalt: ‘Hvis du ikke kan lide rollebesætningen, så lad være med at se serien’.

Zahi Hawass, der er en fremtrædende egyptolog har udtalt til avisen ‘al-Masry al-Youm’, at:

“Det er fuldstændig forkert. Cleopatra var græsk, hvilket betyder, at hun havde lys hud, hun var ikke sort.”

Zahi Hawass fortalte endvidere, at de eneste herskere i Egypten, der er kendte for at have været sorte, var Kushite-kongerne fra det 25. dynasti (747-656 f.Kr.)

Nu er Netflix så kommet under beskydning for at forsøge at sprede falske og vildledende fakta om, at Egyptens civilisation har en sort oprindelse.

Det er advokaten Mahmoud al-Semary, der søndag indgav en klage til den offentlige anklager og krævede, at der bliver taget de nødvendige retlige foranstaltninger.

Han hævdede, at serien inkluderede visuelt materiale og indhold, der overtrådte Egyptens medielove, og anklagede Netflix for at forsøge at “fremme den afrocentriske tænkning… som inkluderer slagord og skriverier, der sigter mod at fordreje og slette den egyptiske identitet”.

‘Queen Cleopatra’ har premiere på Netflix den 10. maj.