Den kendte skuespiller blev hyldet til den helt store guldmedalje.

Komediestjernen blev fejret i Kennedy Center i Washington for sin produktive tre-årtiers karriere som skuespiller, forfatter, producer og stand-up tegneserie.

Adam Sandler tildeles Mark Twain-prisen for amerikansk humor.

Adam Sandler bragte sin varemærke sløjfede, men charmerende sans for humor til John F. Kennedy Center for Performing Arts søndag aften, da han blev anerkendt for tre årtiers forfatterskab, skuespil og instruktion med Mark Twain-prisen for amerikansk humor.

“Når jeg ser på denne fjollede pris, kan jeg ikke lade være med at tænke på, at det en dag bare kunne være det våben, der blev brugt til at knuse mig ihjel,” sagde Mr. Sandler i sin velkendte fjollede kadence under sin takketale.

Han er den 24. komiker, der bliver tildelt en af ​​branchens største hædersbevisninger, som årligt har fejret en sværvægter inden for amerikansk komedie, lige fra film og tv’s største komiske skuespillere til samfundskritikere og dramatikere. 

Hver, inklusive sidste års hæder, Jon Stewart, er blevet anerkendt for at have en indflydelse på det amerikanske samfund, ifølge Kennedy Center.

Mr. Sandler, 56, takkede sine venner og familie for at have hjulpet med at opbygge hans selvtillid gennem hele hans karriere, som begyndte at optræde med stand-up fem aftener om ugen i New York City og førte til hovedroller i blockbuster-komedier som “Grown Ups” og “Big Daddy.” 

Flere af oplægsholderne søndag aften, herunder tegneserier og skuespillere som Judd Apatow, Steve Buscemi og David Spade, lavede sjov med paraden af ​​Mr. Sandlers film, der blev panoreret af kritikere i bemærkninger, der var lige så meget en stege, som de var en fejring af hans karriere.

Mark Twain-prisen er nogle gange blevet set som et led i en lang, succesfuld karriere inden for komedie, men Mr. Sandler har vundet kritikerros for sit seneste dramatiske værk, herunder 2022’s “Hustle”, en tilbagevenden til sportsgenren, der vandt ham en Gotham Award sidste år og 2019s mørke komedie-drama “Uncut Gems.”

Mange af aftenens talere roste Mr. Sandler for hans uendelige arbejdsmoral. Han er i øjeblikket på en udvidet del af en udsolgt stand-up-turné over hele landet og har en efterfølger til en Netflix-komedie-special, der skal udgives i slutningen af ​​måneden.

“Det er bare en del af mit liv, som jeg aldrig havde forventet ville ske, og det er rart, at min familie og venner får at sige, at den fjollede fyr Adam vandt en Mark Twain-pris,” sagde Mr. Sandler før ceremonien.