I dag er det 20 år siden, at Frederik og Mary sagde ja til hinanden.

Det danske kongerige har en god grund til at hejse Dannebrog i dag.

For præcis tyve år siden var Danmark vidne til et kærlighedsbånd, der blev knyttet i hjertet af København, da daværende kronprins Frederik og Mary Elizabeth Donaldson udvekslede det store ja.

LÆS OGSÅ  Helt særligt: Solgt for 160.000 kroner

Og det store porcelænsbryllup skal fejres med manér – dog ikke i Danmark, skriver BILLED-BLADET.

Tirsdag den 14. maj markerer kongeparret denne særlige dag med et statsbesøg i Norge, hvor de på deres porcelænsbryllup tager hul på en travl dag med officielle programpunkter.

Kongeparret ankom til Oslo ombord på Kongeskibet Dannebrog og blev modtaget på Honnørbryggen ved Det Kongelige Slott.

Dagen byder på en række højdepunkter, herunder kransenedlægning ved Nationalmonumentet for krigens ofre 1940-1945, og høflighedsbesøg hos Norges stortingspræsident Masud Gharahkhani.

Festlighederne fortsætter med en frokost på Kongsgården og efterfølgende besøg i Oslo Science City og MiNaLab.

LÆS OGSÅ  Meghan Markle vækker opsigt: Overtræder royal regel

Aftenen afsluttes med en gallamiddag på Det Kongelige Slott, hvor kongeparret kan reflektere over to årtier sammen, både som regerende monarker og som par.

Dronning Mary og kong Frederik har tidligere fejret betydningsfulde bryllupsdage under lignende omstændigheder, såsom deres 10-års bryllupsdag i Polen.

På trods af en travl kalender og mange officielle forpligtelser, lader kong Frederik og dronning Mary til at finde tid til at hylde deres personlige milepæle, selv mens de repræsenterer Danmark på den internationale scene.

Vi fra redaktionen ønsker Kongeparret et stort tillykke med de 20 år.