Bernard Hill er især kendt for sine roller i ‘Titanic’ og ‘Ringenes Herre’. Han er nu gået bort i en alder af 79 år. Han er måske bedst kendt for sin præstation som kaptajn Edward Smith i Titanic og som Kong Théoden i Ringenes Herre-trilogien.

Bernard Hill blev for alvor kendt, da han spillede Yosser Hughes i BBC’s Boys from the Blackstuff fra 1982, hvor han skildrede en mand, der kæmpede mod arbejdsløshed i Liverpool.

Det skriver BBC.

Bernard Hill gik bort tidligt søndag morgen, bekræftede hans agent Lou Coulson. Han var omgivet af sin forlovede Alison og sin søn Gabriel.

LÆS OGSÅ  Lene Beier vært i nyt program

Ved Comic Con i Liverpool hyldede hans Ringenes Herre-medspillere, Elijah Wood, Sean Astin, Dominic Monaghan og Billy Boyd, deres afdøde kollega. Sean Astin beskrev Bernard Hill som frygtløs, sjov, barsk, uforudsigelig og vidunderlig, mens Billy Boyd mindedes Bernard Hills fremragende levering af Tolkiens ord og udtrykte, at han ville blive savnet.

Foto: Featureflash Photo Agency/ Shutterstock

Hyldet af kollegaer

Alan Bleasdale, forfatteren bag Boys from the Blackstuff, beskrev Hills død som et stort tab og en overraskelse. Bleasdale roste Hill for hans intense præstation og dedikation til rollen som Yosser Hughes. Han udtalte, at det altid føltes som om, Hill ville leve for evigt, og fremhævede hans fysiske og personlige styrke.

Hill, der stammer fra Manchester og boede i Suffolk, var planlagt til at vende tilbage til tv-skærmen i anden sæson af ‘The Responder’, et BBC-drama med Martin Freeman, som starter søndag.

Lindsay Salt, direktør for BBC Drama, hyldede Hill og beskrev hans lange karriere fyldt med ikoniske og bemærkelsesværdige roller som et bevis på hans utrolige talent. Hun udtrykte, at BBC var beærede over at have arbejdet med ham og sendte sine tanker til hans kære.

LÆS OGSÅ  Signe Molde køber hus til svimlende beløb

Hill opnåede stor anerkendelse for sin rolle i Boys from the Blackstuff, hvor hans karakter Yosser Hughes desperat søgte arbejde og udtrykte ønsket om “Gizza job”. Serien vandt en Bafta i 1983 og blev rangeret som en af de bedste tv-serier nogensinde.

Hill imponerede også som Hertugen af Norfolk i BBC’s Wolf Hall fra 2015, og i Peter Jacksons Ringenes Herre-film blev han hyldet for sin rolle som Kong Théoden. Hans mangeårige karriere inkluderede også roller i I, Claudius, Gandhi, Shirley Valentine, The Scorpion King og Valkyrie.