Nægter Harry og Meghan at lade kong Charles gøre det? Eller er påstanden ikke rigtig?

Prins Harry og Meghan Markle har afvist påstande om, at de skulle have nægtet kong Charles at give deres søn, prins Archie, en fødselsdagsgave til en værdi af omkring 170.000 kr.

En kilde tæt på parret hævder, at de skulle være imod kongens foreslåede gave til Archie, som fyldte fem år den 6. maj.

LÆS OGSÅ  Prins Harry og Meghan Markle sagsøges

Kongehusekspert Tom Quinn hævder, at kong Charles ønskede at give Archie et legehus i form af et hyrdehus, komplet med køjesenge og bogreoler. Quinn påpeger, at kongen tidligere havde givet et lignende hus til prins George og derfor ønsker at udtrykke samme hengivenhed for alle sine fem børnebørn.

Ifølge Quinn ønsker Meghan Markle, at Archie skal forbinde sine fødselsdage med amerikanske traditioner, da han ofte spørger om sin britisk-baserede kongefamilie.

Archie, som er nummer seks i rækken til den britiske trone, er fascineret af ideen om, at hans bedstefar bor i et slot, og Meghan frygter, at en overdådig gave kun vil øge hans interesse for sin kongelige arv.

Quinn sagde til The Mirror, at kong Charles havde foreslået at give Archie et fantastisk håndlavet hyrdehus, svarende til det, han tidligere havde givet prins George, og som kostede omkring 170.000 kr.

LÆS OGSÅ  Internettet koger over: Er dette Meghan Markle i forklædning til Kong Charles' kroning?

Han tilføjede, at Charles er bekymret for, at Harry skal tro, at han favoriserer et barnebarn over et andet, og derfor ønskede han at give Archie noget lignende. Ifølge Quinn er Meghan og Harry dog imod idéen, da Meghan ønsker, at Archie skal forbinde sin fødselsdag med amerikanske traditioner.

Kommentaren kommer i forbindelse med, at forfatteren sagde, at kong Charles ville gøre en gestus for at markere Archies 5-års fødselsdag. Archie har kun mødt sin bedstefar nogle få gange, da Meghan og Harrys forhold til den britiske kongefamilie har været betændt de seneste år. Det menes dog, at kong Charles er ivrig efter at ændre situationen.

Quinn hævdede, at kongen vil række ud til sin yngre søn, Harry, for at ønske Archie tillykke med fødselsdagen. Han tilføjede, at kongen har overvejet at lave et video opkald sin søn og sit barnebarn.

LÆS OGSÅ  Overraskende udtalelse: Det sagde Lilibet til Meghan

Charles, der ellers ikke er glad for ny teknologi, ønsker at holde kontakten med sine børnebørn på den anden side af Atlanten og overvejer angiveligt at ringe til Harry for at få en snak med Archie uden at skulle tale med Meghan.

Archie og hans søster, prinsesse Lilibet, har tilbragt meget lidt tid i Storbritannien. Selvom han blev født der, flyttede Archie til USA med sine forældre, da han kun var et år gammel. De unge kongelige har kun været i Storbritannien én gang siden, til dronning Elizabeths platinjubilæum