Shu-bi-dua genopstår i ny version

Siden Michael Bundesen måtte indstille sin aktive karriere i 2011, som forsanger i Shu-bi-dua, har navnet Shu-bi-dua ikke været brugt.

Dette blev gjort i respekt for den folkekære sange, som led af sygdom. Michael Bundesen blev ramt af to blodpropper i hjernen, inden han senere gik bort i 2020 efter at være blev ramt af kræft.

Bandet fortsatte dog med at synge de samme gamle sange. Det blev gjort under navnet ‘Hardinger Band’.

Men det bliver altså ikke navnet, man skal lede efter på billeterne til deres koncert på plænen i Tivoli d. 26 august i anledning af deres 50 års jubilæum. Michael Hardinger udtaler sig om at have 50 år bag sig på scenen:

– Det er selvfølgelig bizart, at noget, man har været med til at starte, er 50 år gammelt. Jeg fylder 75 år i år. Så tiden går. Så længe den går med noget godt, er det jo fint.

En del af de 50 år har dog, som nævnt, været under navnet ‘Hardinger Band’.

Men nu 12 år efter at Michael Bundesen måtte stoppe, og bandnavnet Shu-bi-dua derfor blev lagt på hylden, får det igen lov til at stå. Dog med en lille tilføjelse:

– Nikolaj Bundesen og Nanna (Michael Bundesens børn, red.), som jeg jo har kendt, siden de blev født, synes, det er sjovt. Det var dem, der sagde: ‘Gør det! Kald jer Shu-bi-dua 2.0’. Nu skal vi fejre 50-års fødselsdag – så det gør vi, siger guitarist og sangskriver Michael Hardinger til Ekstrabladet.

Det er Michael Hardinger, der har stået at synge de klassiske sange siden Michael Bundesens måtte sige farvel. Til det udtaler han:

– Jeg har aldrig prøvet at efterligne ‘Bunden’, men jeg har prøvet at gøre det på min egen måde, ligesom vi i bandet spiller Shu-bi-dua-sangene i mere rockede udgaver.

Derfor hedder genrejsningen Shu-bi-dua 2.0 og ikke Shu-bi-dua. For Shu-bi-dua er uløseligt forbundet med ‘Bunden’, tilføjer Michael Hardinger.