Forsangeren blev kun 56 år gammel.

Den amerikanske sanger Steve Harwell er død. Han har kæmpet med alvorlig sygdom, og har nu mistet livet i en alder af 56 år.

Ifølge B.T. er den triste nyhed blevet bekræftet af Robert Hayes, der er manager for bandet Smash Mouth.

Steve Harwell var med til at starte Smash Mouth tilbage i 1994. Bandet er kendt i hele verden, og står bag store hits som ‘All Star’ og ‘Walkin’ on the Sun’.

Robert Hayes har bekræftet, at Harwell blev 56 år gammel. Han har ligeledes fortalt, at han døde i sit hjem, hvor han var omgivet af venner og familie.

“Steve har været pensioneret fra Smash Mouth i to år nu, og bandet fortsætter med at turnere med den nye sanger Zach Goode,” siger Hayes.

Hayes understreger også, at han er sikker på, at Harwells eftermæle kommer til at leve gennem den musik, han har været med til at lave.

Smash Mouth har nemlig haft stor succes på verdensplan, hvor de har solgt mere end 10 millioner albums. Desuden har de haft flere singler, der er gået nummer et på hitlisterne.

“Når det er sagt, vil Steves arv leve videre gennem musikken. Med Steve har Smash Mouth solgt over 10 millioner albums på verdensplan og toppet hitlisterne med to nr. 1-singler, fem Top 40-singler, tre Hot 100-singler, fire Billboard 200-albums og en Grammy-nominering for ikke at nævne de musikalske indslag i Shrek,” siger han.

Tidligere på dagen blev det afsløret af det amerikanske medie TMZ, at Harwell var døende på grund af leversvigt.

For flere år siden blev han desuden diagnosticeret med kardiomyopati. Det er en sygdom i hjertemusklen, der kan gøre det svært for hjertet at levere blod til kroppen.

Derudover har han også været ramt af en række andre ‘alvorlige medicinske tilbageslag’, hvilket blev offentliggjort i en udtalelse i 2021.

Der er endnu ikke blevet meldt noget ud om den præcise dødsårsag.