Sæt kryds i kalenderen.

Sommeren bringer nye begivenheder for Danmarks kongelige, hvor kong Frederik og dronning Mary vil indlede deres første sejlsæson som kongepar med et sensommertogt, der spænder over flere danske lokaliteter.

Det skriver Presse-fotos.dk.

Fra den 19. august til den 22. august vil kongeskibet “Dannebrog” føre det royale par til Bornholm, Ærø, Assens, og turen afsluttes i Vejle.

Kongehuset har annonceret dette som en del af en bredere dagsorden, der omfatter besøg både inden- og udenlands. I løbet af sommeren er det planlagt, at kongeparret også vil besøge Grønland og Færøerne, med hver destination repræsenteret i løbet af juni og juli. Disse besøg afspejler kongeparets ønske om at knytte stærkere bånd med alle dele af det danske rige.

LÆS OGSÅ  DR-hitprogram vender snart tilbage: Her er de spændte deltagere

Assens ser særligt frem til det royale besøg, som falder sammen med byens 500-års jubilæum. Borgmester Søren Steen Andersen (V) udtrykker stor entusiasme for kongeparets ankomst: “Vi ser i den grad frem til at få besøg af Kongeparret. Det bliver en fantastisk dag, hvor vi får mulighed for at vise nogle af de mange steder, projekter og udviklingstiltag, vi er stolte af,” sagde han i en pressemeddelelse. Andersen lover desuden en festlig dag, der inviterer både borgere og besøgende til at deltage i festlighederne.

Allerede den 2. maj startede kongeparret årets sejlsæson, da de gik om bord på “Dannebrog”. Ud over de planlagte besøg i Danmark, har kongeparret også officielle møder i kalenderen, herunder et statsbesøg hos den svenske statsminister, Ulf Kristersson, i starten af maj.

LÆS OGSÅ  Denne udtalelse fra prinsesse Benedikte vakte stor opsigt: Hvem var den til?

Det nuværende kongeskib, der blev søsat den 26. maj 1932, fungerer både som privat og offentlig residens for kongefamilien. Med ni årtier til søs har “Dannebrog” været en central del af mange kongelige begivenheder, og sejlsæsonen 2023 markerer et nyt kapitel i dets historie under kong Frederik og dronning Marys æra.