Annette Heick kan nikke genkendende til den populære karakter.

Annette Heick og Carsten Svendsen bliver snart de nye stjerner i den kommende musical baseret på det danske tv-hit ‘Matador’, hvor de skal genfortælle den rørende kærlighedshistorie mellem Elisabeth og Kresten.

52-årige Annette Heick, der har set serien omkring 400 gange, forbereder sig nu til at træde ind i rollen som Elisabeth Friis – og måske bliver det ikke så svært endda for den danske kendis.

Det skriver HER og NU.

“Der er mange ting i Elisabeth Friis, jeg kan se mig selv i. Hun har jo det musikalske, og så bliver hun meget optaget af kvindesagen. Hun har mange meninger, og det har jeg også, fortæller Annette, som ofte tager bare et enkelt afsnit af ‘Matador’ og genopfrisker det.”

Hun beskriver også, hvordan hun nyder at dykke ned i enkelte episoder af ‘Matador’ for at finde ny inspiration til sin forestående rolle.

Et særligt øjeblik, der står skarpt i hendes erindring, er en scene mellem Elisabeth og Hans Christian Varnæs. I denne scene afviser Elisabeth kærligt men bestemt Varnæs’ bekendelser, et øjeblik som ifølge Heick afspejler det underliggende drama i serien.

“En af de rigtigt fine scener er der, hvor Hans Christian Varnæs er så forpint i sit ægteskab, at han tager fat i Elisebeth og siger til hende, at det skulle have været dem. Der siger Elisebeth på så fin en kærlig og bestemt måde til ham, at det kan de to ikke tale om. Det er en scene, som fortæller meget om det kæmpestore drama, der udspiller sig under overfladen.”