Kendissen har fået nok af statsministerens fortsatte løftebrud.

Mattias Hundebøll har mange titler at bryste sig af: tv-vært, ‘vild med dans’-deltager, og naturligvis forsanger i rockbandet Rock Hard Power Spray.

Men nok hans stolteste beskæftigelse i livet er i rollen som far. Hvis man skulle være i tvivl, kan han blot smide trøjen, og prangende viste hans tatovering med ordet “far” på brystet frem.

Hvis der derfor er én ting der kan få rockmusikeren op i det røde felt, er det uretfærdig behandling af børns liv og vilkår – og det kom til udtryk i weekenden, da statsminister Mette Frederiksen endnu engang bragte emnet “samfundskontrakt” op i debatten.

Her tog Hundebøll til de sociale medier, hvor han sendte en klar og tydelig besked afsted til “børnenes statsminister”.

– Hvis jeg skal opfylde min samfundskontrakt, yde et fuldtidsengagement til vores velfærdsstat, hvor jeg i forvejen betaler topskat og har gjort det i mange år, så skal i ******* også sørge for nogle ordentlige forhold for vores børn, lød det fra en tydeligt frustreret Hundebøll i en video på hans Instagram-profil, hvor han i teksten skriver “Jeg synes at hun skal klappe i – og måske endda forsøge gøre en reel forskel for alle de børn, der er vores fremtid”.

Som far til tre børn; Carl-Egon på otte år, Ejner Bob på fem år, og Soleima på et år, kender 41-årige Mattias til livet med børn i daginstitutionerne. De høje arbejdsløshed i systemet bekymrer derfor den tidligere ‘Vild med dans’-deltager, og mener at politikernes aftalebrud går ud over børn og unge.

– Vores vuggestuer og børnehaver er udsultede. Der mangler folk overalt. De normeringer vi skreg på for 1700 dage siden, er pist forsvundet. Vores skoler er i ruiner. I sparer og sparer. Børn bliver kastet ud i skolesystem som femårige. Det er vanrøgt. Det er sindssygt, fortæller rockstjernen.