Ny bog om kong Frederik giver indblik i familiens påskehygge.

Påskeferien bringer en helt særlig form for festlighed med sig for kongeparret og deres børn, selv når de befinder sig uden for Danmarks grænser.

Tradition og familiehygge står øverst på dagsordenen, hvor Kong Frederik og Dronning Mary sammen med de royale børn dykker ned i musikkens og fællessangens verden, en tradition, der har dybe rødder i kongefamilien.

Det skriver BILLED-BLADET.

Kong Frederik deler i “Kongeord” sin passion for sang og musik, som har fået en stadig større plads i hans liv.

“Fællessang, hvad enten det nu er i kirkens rum eller ved private, festlige lejligheder, fylder mere i mit liv i dag. Ikke mindst fordi min hustru også holder af at synge,” åbenbarer han.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjerne bryder tavsheden efter operation: “Det er en mærkelig smerte”

LÆS OGSÅ: Sebastian Klein begejstret over ny satsning: “Det bliver fedt”

Men det stopper ikke her. Kongeparret tager denne passion et skridt videre ved at indvie deres børn i en helt særlig påsketradition.

“Vores familie har en fin tradition i påsken, hvor vi sammen med børnene mødes med gode venner til påskefrokost, og her synger vi en håndfuld danske sange plus et par snapseviser,” fortæller Frederik.

Denne tradition inkluderer forberedelsen af et unikt klippe-klistre-hæfte med sangtekster, som deles rundt ved påskebordet.

Interessant nok afslører Kong Frederik, at børnene, inklusive deres venner, finder stor glæde ved at deltage i denne tradition – en oplevelse, han selv beskriver som værende mere udfordrende i sine teenageår.