‘Aftenshowet’-vært Nola Grace Gaardmand sætter ord på den hektiske dag i programmet.

Tidligere på ugen blev ‘Aftenshowet’ på DR ramt af et dramatisk øjeblik, da skuespilleren, forfatteren og debattøren Abud Mustafa pludselig forlod en live-debat midt i programmet.

Dette overraskende øjeblik har fanget seernes opmærksomhed og affødt en række spørgsmål om, hvad der egentlig skete.

Under en debat om bander og regeringens bandepakker blev Abud Mustafa tydeligt følelsesladet og rejste sig fra bordet med et dybt støn, hvorefter han forlod studiet.

Værterne Mark Stokholm og Nola Grace Gaardmand stod tilbage og fortsatte debatten uden ham.

For seerne fremstod Abud Mustafas exit som dramatisk, og det har sat fokus på, hvordan deltagerne i programmet oplevede situationen. Især Nola Grace Gaardmand, en af programværterne, har beskrevet sine egne tanker om øjeblikket.

“Jeg havde meget respekt for, at han blev meget følelsesladet omkring emnet. Vi inviterede ham jo også ind dagen efter for at høre, hvad det egentlig var, der skete. Hvad havde det været for en oplevelse,” udtaler Nola Grace Gaardmand til Ekstra Bladet.

Hun fortsætter med at beskrive den efterfølgende samtale med Abud Mustafa som “dejlig” og værdifuld for at forstå, hvorfor øjeblikket var så vigtigt for ham.

Abud Mustafa, tidligere medlem af banden Brothas, deltog i debatten for at udtrykke sin bekymring over regeringens nye bandepakke og argumentere for, at den ikke ville have en præventiv effekt på unge. Han mener også, at der er en manglende støtte til unge i psykiatrien, hvilket er et emne, der engagerer ham dybt.

Nola Grace Gaardmand bemærkede under debatten, at Abud Mustafa blev påvirket af diskussionen med Bjørn Brandenborg, der er retsordfører i Socialdemokratiet. Hun beskriver, at der var en følelse af ro og støtte i studiet og, at det ikke var første gang, de havde håndteret intense øjeblikke som dette.

Så selvom Abud Mustafas følelsesladede exit overraskede, er ‘Aftenshowet’ vant til at håndtere en bred vifte af følelsesmæssige udtryk og store emner med professionalisme og støtte til deltagerne.

– Det var ret stille og roligt, vil jeg sige. Vi er vant til lidt af hvert. Og jeg synes, at det, som vi er gode til, er, at der er plads til store følelser. Der er plads til store udsving. Det er ikke første gang, det sker – heller ikke på min vagt. Så det tager jeg stille og roligt, slutter værtinden af.