Kronprinsessen åbner op om familien.

I det kommende DR-program, “Naturen og vores sind – Kronprinsessen ved Vesterhavet,” åbner kronprinsesse Mary døren til et følsomt kapitel af sit liv og deler åbent sin egen rejse gennem sorg – et emne, der har formet hendes engagement som protektor for Børn, Unge og Sorg.

Den 20. november 1997 var en sorgens dag for Mary, da hun mistede sin mor, Henrietta “Etta” Donaldson, efter en hjerteoperation. Denne personlige tragedie inspirerede senere kronprinsessen til at engagere sig i at hjælpe andre, der oplever tab og sorg.

Gennem sit protektorat har Mary været med til at etablere Det Nationale Sorgcenter i Vejle, et sted der tilbyder støtte til dem, der kæmper med sorg og tab. Hendes åbenhed omkring egen sorg har gjort hende til en stærk fortaler på dette følsomme område.

I det kommende DR-program bevæger kronprinsessen sig ud i naturen sammen med journalisten Peter Qvortrup Geisling. Programmet undersøger, hvordan naturen kan spille en afgørende rolle i vores mentale helbred, især når det handler om at håndtere sorg og tab.

Det skriver BILLED-BLADET.

I programmet møder Mary kvinden Mette, der har brugt naturen, særligt vinterbadning, som en vej til at finde sig selv igen efter at have mistet sin mand i en tragisk trafikulykke.

Mary deler også sin egen erfaring med sorg og forklarer, hvordan naturen har været en kilde til trøst og forbindelse med hendes afdøde mor.

“Jeg mistede min mor for nu efterhånden mange år siden, men det er også for mig i naturen, hun er tættest på mig. Fordi det er, når man får lov til at være stille i hovedet, man mærker nogle andre ting. Det bliver ligesom tabt i alt den lyd og tempo i en hverdag. Så jeg kan egentlig godt forstå, at det er en tid, hvor De mindes Deres mand,” deler kronprinsesse Mary med Mette i programmet.

“Naturen og vores sind – Kronprinsessen ved Vesterhavet” bliver sendt på DR1 torsdag den 30. november kl. 20.00 og vil også være tilgængelig på DRTV.