I sin selvbiografi “Spare” indrømmer prins Harry tidligere kokainbrug. Det kan nu få store konsekvenser for ham.

I selvbiografien indrømmer prins Harry den opsigtsvækkende indrømmelse, at han tog kokain et par gange i løbet af sine vildere festår.

Harry har tidligere indrømmet at han har røget hash og drukket massere af alkohol, men det er første gang, at han afslører, at han også har taget kokain.

Nu skriver avisen Dailey Mail, at visumansøgere, der har en historie med illegale stoffer, typisk vil få afslag på et amerikansk visum. Men avisen påpeger, at amerikanske immigrationsmyndigheder vurderer dette fra sag til sag.

Det er uklart, om Harry, der flyttede til Californien med sin kone Meghan Markle i 2020, beskrev sit stofbrug i sin visumansøgning.

Immigrations-eksperter advarer om, at hvis han har løjet om sin fortid, kan det resultere i, at hans visum bliver inddraget.

Amerikanske immigrationsregler siger, at en persons nuværende og/eller tidligere handlinger, såsom stofbrug eller kriminelle aktiviteter, kan diskvalificere ansøgere fra at få et visum.

Det er uklart, hvilken type amerikansk visum Harry har, men ifølge kilder, avisen har talt med, menes det, at han ente har et ægtefællevisum fra hans amerikanske kone, eller et 0-1 visum, som gives til personer med “ekstraordinære evner”.

Hvis Harry har et O-1 visum, som ofte gives til berømtheder og atleter, skal det fornyes efter tre år.

Parret flyttede til Californien i 2020, hvilket betyder, at hans visum kan udløbe i år.