Grundet helbredsproblemer aflyser kongehuset deltagelse.

Selv blåt blod kan blive ramt af sygdom.

For fem år siden kunne det norske kongehus bringe den frygtelige nyhed, at kronprinsesse Mette-Marit lider af sygdommen kronisk lungefibrose. Sygdommen har sidenhen ført til at adskillige royale opgaver i hendes navn enten har måtte aflyses, eller en stedfortræder har måtte findes.

Torsdag den 14. september gentog den triste historie sig: det norske kongehus udsendte en pressemeddelelse, hvori de kunne bringe nyheden om at kronprinsessen var blevet sygemeldt på ubestemt tid, og derfor har måtte melde afbud til blandt andet den store regeringsjubilæumsfejring i Sverige.

“Kronprinsessen sygemeldt

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mette-Marit er sygemeldt fra 13. september efter råd fra sin læge. Kronprinsessen er i første omgang sygemeldt i to uger, men denne periode kan blive forlænget.

Kronprinsessen vil dermed ikke kunne gennemføre det planlagte besøg sammen med Kongeparret og Kronprinsen til Stockholm for at markere Hans Majestæt Kong Carl Gustafs regeringsjubilæum i weekenden.

Kronprinsessen kan desværre heller ikke deltage i turen til Vestland senere på måneden, men Kronprinsen gennemfører besøget som planlagt.

Kronprinsessen har sygdommen lungefibrose, som i perioder begrænser udførelsen af hendes officielle program.”

Sådan lyder pressemeddelelsen fra kongehuset, skriver BILLED-BLADET.

Satser på Tyskland

Selvom det fortsat er uvist om hvornår kronprinsessen tidligst kan vende tilbage til hendes respektive opgaver, så er én dato fortsat sat fast kalenderen som kongehuset håber at Mette-Marit kan blive klar til.

Sammen med kronprins Haakon skal Mette-Marit nemlig til Tyskland fra 6. til 9. november.

Kronprinseparret skal blandt andet forbi München, Hamburg og Berlin i et officielt besøg, for at styrke det tætte forhold mellem Tyskland og Norge.