Kongehuset måtte undskylde på vegne af den unge greve – men nu trækker de i land, så han kan gøre det igen

Nok fik den unge grev Nikolai i januar 2023 frataget sig titlen som prins, men heldigvis kan ingen tage hans unge og attraktive udseende fra ham.

Og det kommer den 23-årige greve til gode, der siden 2018 har været ansat som model hos Scoop Models.

Men selvom de royale har mange friheder som de almene danskere ikke besidder, så har de også ankelkæder der tilbageholder dem fra andre muligheder.

Den unge greve fik nemlig næsen i klemme igennem hans modelarbejde i 2018, da han medvirkede i en reklame for biludlejningsfirmaet Sixt.

– Kongelige markedsfører ikke virksomheder eller produkter. Prins Nikolai beklager fejltagelsen, som der nu er rettet op på, lød det fra kongehusets kommunikationsafdeling dengang.

Men nu trækker kongehuset åbenbart i land, skriver Ekstra Bladet.

Uden prinsetitlen er Nikolai nemlig ikke længere omfattet mange af de reglementer og forpligtelser, der følger med som eksempelvis prins af Danmark.

‘Det her er i tråd med dronningens ønske om, at de fire børnebørn skal kunne forme deres egen tilværelse uden at være begrænset af de særlige hensyn og forpligtelser, som et formelt tilhørsforhold til kongehuset som institution indebærer’, fortæller kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby.

Og det har åbnet døre for den unge greve, der forleden fandt sig e ny arbejdsplads: han skal arbejde som influencer hos influencerbureauet Social Works, der blandt andet er ejet af den tidligere ‘X Factor’-dommer Remee.

Grevens knap 60.000 følgere på Instagram skal derfor være klar på adskillige opslag med ‘betalt annoncering’-skriften på billederne eller i billedbeskrivelserne.