Med hjælp fra kunstig intelligens har TV 2 Echo genoplivet stemmen af den afdøde reality-stjerne, så dokumentaren bliver mere personlig.

Sidney Lees stemme er genskabt ved brug af kunstig intelligens i ny dokumentar.

Inden længe vil dokumentaren om den afdøde Sidney Lee have premiere, og når filmen vises, vil nogle måske undre sig over, at det er Sidney Lee selv, der fortæller historien – i hvert fald vil det lyde sådan.

TV 2 Echo, som har produceret dokumentaren, har med hjælp fra kunstig intelligens genoplivet Sidney Lees stemme, skriver TV 2.

Ifølge TV 2’s faktachef, Thomas Breinholdt, er dette et forsøg på at give programmet en mere personlig og selvbiografisk følelse, og det er ifølge ham helt legitimt.

“Selvfølgelig tager vi os nogle kunstneriske friheder. Han starter programmet med at sige, at han ligger under gravstenen, og det er jo en kunstnerisk frihed, vi tager, fordi vi tænker, at hvis han kunne have speaket det selv, før han døde, ville vi tro, at han kunne finde på at sige det,” siger Thomas Breinholt til TV 2.

Sidney Lee gik sidste år bort i en alder af blot 43 år.

For at skabe en autentisk speak har produktionen forsket i, hvad reality-stjernen har sagt gennem tiden og har også rådført sig med personer, der var tæt på ham, for at bestemme, hvad han ville have sagt.

Det er dog ikke sætninger, der faktisk blev udtalt af reality-stjernen. Thomas Breinholt er dog overbevist om, at Sidney Lee ville have været begejstret for ideen.

Han understreger også, at TV 2 har taget mange etiske overvejelser i forbindelse med produktionen.

“En af de skarpe regler er, at han kun får lov at sige ting, som han enten har sagt tidligere, eller vi ved på baggrund af vores researchmateriale, var en holdning, han havde, eller som hans nærmeste har fortalt os, at han ville have sagt i dag. Den anden regel var, at forældrene og hans søskende skulle acceptere det.”

Ifølge TV 2 Echo kommer dokumentaren til at gå helt tæt på Danmarks første reality-stjerne. 

“Kom helt tæt på reality-stjernen Sidney Lee, når vi i dokumentarserien i tre afsnit går bagom berømmelsen, bandanaen og den selvbrunede hud og viser Sidney, som du aldrig har set ham før” har TV 2 Echo tidligere skrevet i en pressemeddelse.

Dokumentaren “Sidney” år premiere på TV 2 Echo og TV 2 Play tirsdag den 11. april.